Wednesday, Feb. 21, 2018

Konkurs za najbolji neobjavljeni roman

28. novembar 2013.

Konkurs za najbolji neobjavljeni roman

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo objavio je konkurs za najbolji neobjavljeni roman i nagradu “Zlatna sova” za 2014. godinu.

Ova književna nagrada obuhvata Plaketu za najbolji roman u 2014., objavljivanje djela u tiražu od 2.000 primjeraka,  nagradu od 10.000 KM, kao i stotinu primjeraka odštampanog romana.

Druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorski honorar od 3.000 KM te 50 primjeraka odštampanog romana, a treća nagrada objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorski honorar od 2.000 KM, kao i 50 primjeraka odštampanog romana.

Osim nagrađenih romana, ovaj zavod će objaviti još tri od žirija najbolje ocijenjena rukopisa autora s prebivalištem u RS-u, a romani ovih autora bit će objavljeni u tiražima od po 500 primjeraka.

-Pravo učešća na konkursu imaju svi pisci koji pišu i stvaraju na našem jeziku, pod uslovom da rukopis romana nikad ranije nije objavljen kako na srpskom tako i na nekom drugom jeziku – rekao je Feni portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo Dejan Kerleta.

On dodaje da je konkurs otvoren do 6. maja 2014., a pobjednici će biti proglašeni na dan Zavoda, 4. septembra.

(Fena)

Podijeli

Povezano

Sretan Evropski dan jezikâ!
Preuzmite treći broj elektronskog magazina za jezik i književnost “Lingvazin”
Ivo Andrić: Travnička hronika

About Author

dzejna.a

Ostavi komentar