Wednesday, Feb. 21, 2018

Foto: Učenici Desete osnovne škole učeći o čokoladi ispratili 2013. godinu

31. decembar 2013.

Foto: Učenici Desete osnovne škole učeći o čokoladi ispratili 2013. godinu

Učenici Desete osnovne škole odlučili su 2013. godinu ispratiti realizirajući istraživački projekt “Čokolada”.

 

U projekt su bili uključeni učenice i učenici petog i šestog razreda, a sam projekt je imao više etapa. Učenici su prvo istražili sve o čokoladi, od nastanka, načina pripreme, načina poklanjanja, do raznih zanimljivosti i mudrih izreka o čokoladi. Nakon istraživanja, prešli su na rad na plakatima. Poslije plakata, uslijedio je najslađi dio: učenici su sami napravili čokoladu i male poklone, a potoom su pristupili pravljenju torte, čokoladnih bombona i drugih poslastica.

“Ove godine smo željeli učenicima za Novu godinu prirediti nešto neobično i, evo, u tome su i uspjeli kroz ovaj projekat. Djeca u toku novogodišnjih praznika i još okružena najdražom poslasticom, čokoladom, prelijep je prizor. Vidjelo se da su uživali u ovom projektu, što je i bio jedan od ciljeva”, istakao je Sudo Lavić, direktor Desete osnovne škole.

Autorice i inicijatorice projekta, Irma Hurić i Nermina Usejnovski, ističu kako su zadovoljne ozbiljnošću koju cu učenici imali pri realizaciji projekta, kao i samom prezentacijom, te kako je projekat imao za cilj, pored druženja, i da se djeca upoznaju sa ovom poslasticom i najboljim načinima konzumiranja.

 

 

Podijeli

Povezano

Zbog napada na učesnike otkazane projekcije na Međunarodnom festivalu queer filma Merlinka
Foto: “The Tehran Times” – blog o kreativnom odjevanju žena u Iranu
Azra Dizdar dobitnica godišnje stipendije Fondacije “Karim Zaimović”

About Author

admin

Ostavi komentar