9e5bd5c5eb022620ba5d141fc91a37d3 98af5c584d7ebed50e850051eb8a8f1c (1) 97a45a87547fabc619e938f9f82e5b35 082b2d9fbf8679d5c95362718847bb2f a6cee4c1a28c34b0cf09a9392be70090
Fotografije knjige: Domagoj Kunić

Sarajevo – moj grad, mjesto susreta

Monografija Sarajevo – moj grad, mjesto susreta je luksuzna publikacija na našem i engleskom jeziku. Osim autora monografije, Jasminka Halilovića, na tekstu je radio i Nihad Kreševljaković. Autori fotografija su Haris Čalkić, Zijah Gafić, Milomir Kovačević i Anida Krečo. Dizajn monografije potpisuju Imelda Ramović i Mirel Hadžijusufović.

Ovo je moderna knjiga koja Sarajevo prikazuje na jedan drugačiji način. Pozitivno, ali još uvijek realno, predstavlja ono što ovaj grad duge i burne prošlosti može ponuditi na početku 21. vijeka. Iza ove knjige stoji mlada generacija autora, koja je ovaj grad upoznala i zavoljela u drugačijem vremenu i sistemu negoli autori koji su dosad radili na monografijama Sarajeva. Od samog početka, cilj je bio napraviti knjigu kakvu imaju svi veliki, važni gradovi svijeta. Osim koautora na knjizi su radili najbolji saradnici iz nekoliko oblasti: dizajneri, prevodioci, lektori i mnogi drugi. Vrhunska izrada prisutna je u svakoj dionici, a osim male dorade korice u Zagrebu, u pitanju je 100% bosansko-hercegovački proizvod. To su prepoznali Sarajevska filharmonija, Ekonomski fakultet u Sarajevu, Hotel Bristol, Općinski sud Sarajevo i mnogi drugi koji su monografiju poklanjali svojim gostima ili poslovnim partnerima. Posebno smo ponosni na činjenicu da je ova monografija oficijelni poklon gradonačelnika Sarajeva.

Naručite monografiju uz poseban popust

Udruženje Urban je neprofitna organizacija specifična po tome što sama finansira većinu svojih projekata. To ostvarujemo između ostaloga i prodajom naših izdanja. Kupovinom ove monografije direktno pomažete projekte Udruženja.

Maloprodajna cijena monografije je 150,00 KM. Ukoliko želite kupiti jedan primjerak, kliknite ovdje (knjiga.ba). Ukoliko želite kupiti više primjeraka možete ostvariti značajne popuste. Pošaljite narudžbu, a mi ćemo Vam u kratkom roku odgovoriti ponudom.

Narudžba

Vaše ime